1. Bună ziua, de ce ați scos produsul Merlin? Înlocuitorul Adengo este mult mai slab decât Merlin. În anul 2020 mulți fermieri care au folosit adengo nu a avut nici un efect. Mulțumesc
Adengo este succesorul erbicidului Merlin. Pentru obținerea eficienței maxime la aplicarea preemergentă a produsului Adengo, se recomandă aplicarea imediat după semănat pentru a valorifica umiditatea existentă în stratul superficial de sol. În primăverile secetoase se recomandă și aplicarea produsului în postemergență timpurie până în faza de 3 frunze ale porumbului. Adengo permite menținerea terenului curat în prima parte a perioadei de vegetație, fiind reactivat după fiecare ploaie de minim 10 L/mp.

2. Bună ziua, Care este experiența și observația dumneavoastră la porumbul semănat la distanțe diferite între rânduri? Care credeți că ar fi distanța și densitatea ideală, pentru a crește productivitatea la hectar. Vă mulțumesc!
Programul de testare al hibrizilor DEKALB din România se realizează la distanțe între rânduri de 70 sau 75 cm și distanțe între plante pe rând de 10.6 și 26 cm. Pentru creasterea productivității la hectar cu hibrizii DEKALB, vă recomandăm să utilizați densitățile din aplicația Climate Field View (www.climatefieldview.ro) sau informațiile referitoare la densitățile optime recomandate în cataloagele BAYER. La baza acestor recomandări stau experiențele efectuate în România în condiții variate de climă, sol și tehnologie.

3. Cu ce să tratăm sămânța de porumb la semănat împotriva atacurilor de ciori? Mulțumesc!
În acest moment nu mai există o soluție omologată la cultura de porumb cu proprietăți repelente pentru păsări.

4. Aveți destui hibrizi pentru semănat pentru anul 2021?
În anul 2021 comercializam în România un număr de 34 de hibrizi de porumb cu maturități cuprinse între RM87 și RM118 (FAO 270 - FAO 580). Acest portofoliu reușește să acopere principalele nevoi ale fermierilor din România. În privința disponibilităților, va rugăm să contactați reprezentanții zonali de vânzări BAYER pentru a identifica hibridul potrivit pentru ferma dvs., precum și modalitatea de achiziție.

5. Cu ce insecticide să dau la porumb împotriva sfredelitorului porumbului și a viermelui fructificatiilor și în ce perioadă de vegetație se aplică tratamentul? E diferența dacă am și porumb zaharat? MULȚUMESC
Pentru controlul Sfredelitorului vă recomandăm să monitorizați prezența dăunătorului în vegetație cu ajutorul capcanelor feromonale și să efectuați tratamente la apariția dăunătorului cu insecticide din clasa piretroizilor sau a antranilamidelor. Substanțele active recomandate sunt omologate și la porumbul zaharat. Vă recomandăm să citiți eticheta produselor pentru a verifica omologarea acestora și pentru cultura de porumb zaharat.

6. Ce hibrid recomandați dacă am deficit de apă în sol, nu mult, dar să fiu cât mai sigur că răsare bine?
Vă recomandăm să semănați hibrizii DKC4391, DKC4098, DKC4709, DKC4897, DKC4908.

7. O fertilizare corectă
Fertilizarea corectă se face în urma unei cartări agrochimice a terenului. Vă recomandăm să solicitați o ofertă în acest sens de la firmele specializate în acest sens. În urma acestei cartări veți primi și recomandarea specifică de fertilizare. În același timp, puteți beneficia de serviciul de cartare prin intermediul programului Bayer Fidelis.
Mai multe informații găsiți accesând următorul link https://fidelis.bayercropscience.ro/

8. Salut prieteni, cum putem să obținem rezultate pozitive pe terenuri cu pH ridicat 8 - 8,5?
Vă recomandăm să utilizați amendamente pentru reducerea alcalinității pe bază de gips și fosfogips împreună cu materie organică. Alte amendamente pe care le puteți folosi sunt: sulful elementar sau activ, praful de lignit, acifer (sulfat de aluminiu şi de fier cu acid sulfuric), acidul sulfuric rezidual, clorură de calciu, sulfatul de aluminiu, polisulfura de calciu, carbonatul de calciu, oxidul de calciu. Valoarea de acidifiere a acestor produse este diferită. Pentru analizele de sol și calculul dozei de amendament vă recomandăm să utilizați un serviciu de cartare.

9. Ce fac cu 20 scroafe de reproducție mangalița?
Compania Bayer comercializează în România produse de protecția plantelor, semințe de rapiță, porumb și legume. Vă recomandăm să utilizați hibrizii de porumb DEKALB pentru producere hranei necesare celor 20 de scroafe.

10. Un repelent pentru ciori păsări care înlocuiește mesurolul care este avizat în România.
În acest moment nu mai există o soluție omologată la cultura de porumb cu proprietăți repelente pentru păsări.

Drepturi de autor © Bayer AG