Bun venit în sectorul produselor biologice de la Bayer, soluția de avangardă a agriculturii durabile!

Bun venit în sectorul produselor biologice de la Bayer, soluția de avangardă a agriculturii durabile!

 

Produsele agricole biologice reprezintă tehnologii inovatoare bazate pe elemente naturale, care pot constitui o parte importantă a multor sisteme de management integrat al culturilor – adesea sub formă de agenți de control biologic și de biostimulatori. Atunci când sunt completate de semințe de top, instrumente digitale și produse chimice de protecție a culturilor de primă clasă, produsele biologice pot ajuta producătorii să obțină cele mai bune rezultate pe terenurile lor.

 

Deși multe produse biologice provin din soluții microbiene, progresele extraordinare realizate la nivelul instrumentelor existente extind aria tipurilor de produse biologice disponibile ca opțiuni. Extractele botanice derivate din plante și biomimetismul feromonilor deschid, de asemenea, calea către soluții sigure, eficiente și personalizate care le asigură producătorilor noi alternative. 

 

În cadrul Bayer, produsele biologice constituie o parte importantă a angajamentului nostru de a încuraja diversitatea în practicile agricole moderne și a favoriza practici agricole regenerative prin oferirea unei varietăți ample de soluții care să vină în sprijinul fermierilor. Bayer stabilește parteneriate cu inovatori din toată lumea pentru a pune noi produse biologice la dispoziția tuturor tipurilor de producători.

 

Provocări cu care se confruntă fermierii europeni: În Europa, fermierii se confruntă cu o varietate de provocări care impun adoptarea unor soluții inovatoare. De la cadre de reglementare stringente (Pactul verde european) până la variabilitatea climatică și presiunile exercitate de organisme dăunătoare/boli, abordarea complexității agriculturii moderne presupune adaptabilitate și reziliență. Produsele biologice de la Bayer sunt destinate să susțină fermierii europeni, oferindu-le soluții personalizate care abordează în mod direct aceste provocări, și să le ofere fermierilor posibilitatea de a prospera într-un mediu în permanentă schimbare pentru a asigura securitatea alimentară și viabilitatea economică.

 

Portofoliul nostru: În cadrul segmentului de Produse biologice de la Bayer, oferim un portofoliu cuprinzător de produse biologice concepute pentru a îndeplini nevoile specifice ale fermierilor europeni. De la biopesticide și biostimulatori la soluții de inoculare microbiene și biofertilizatori, produsele noastre sunt susținute de studii și progrese revoluționare, asigurând eficiența, fiabilitatea și responsabilitatea pentru mediu. Depunem eforturi pentru a ne dezvolta mai mult portofoliul și a introduce inovația pentru a oferi fermierilor instrumentele necesare pentru accelerarea transformării.

 

În contextul actual al evoluției agricole rapid schimbătoare, nevoia de practici durabile este mai necesară ca niciodată. Agricultura impune identificarea de soluții inovatoare care să restabilească resursele naturale, precum solul și apa, și să ajute la combaterea schimbărilor climatice. Produsele biologice constituie una dintre soluțiile care oferă o abordare unică, potențând acțiunea organismelor sau substanțelor provenite din natură de a spori sănătatea culturilor, a îmbunătăți producția și a atenua impactul asupra mediului. Prin adoptarea produselor biologice în cadrul unei soluții agronomice mai ample, fermierii pot dezvolta culturi sănătoase și productive, totodată reducând efectul dăunător asupra ecosistemelor și comunităților din jur. Prin faptul că acordă prioritate dezvoltării de alternative biologice, Bayer se străduiește să promoveze metode agricole durabile care să protejeze ecosistemele și existența.

 

Veniți alături de noi să revoluționăm agricultura pentru un viitor durabil. Împreună, putem implementa sisteme alimentare mai sănătoase și mai reziliente care aduc beneficii oamenilor și planetei.

 

Explorați site-ul nostru web pentru a afla mai multe despre produsele noastre, inițiativele noastre de cercetare și angajamentul nostru pentru durabilitate. Haideți să conturăm împreună viitorul agriculturii cu Produsele biologice de la Bayer.

 

Introducere în controlul biologic

Produsele de control biologic de la Bayer sunt produse favorabile mediului, care au la bază substanțe sau microorganisme provenite din natură, care ajută la combaterea dăunătorilor și a bolilor și, în același timp, la protejarea semințelor. Aceste produse sunt concepute pentru a asigura un control eficient asupra dăunătorilor, totodată reducând la minimum impactul asupra organismelor benefice și asupra mediului. Acestea pot fi folosite ca soluție integrată în locul pesticidelor chimice și fac parte din angajamentul Bayer pentru o agricultură durabilă și practici de management integrat al dăunătorilor.

 

Bayer a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de control biologic adaptate pentru a aborda provocările unice cu care se confruntă fermierii din toată lumea. Aceste soluții exploatează interacțiunile ecologice complexe dintre dăunători, culturi și dușmanii lor naturali pentru a furniza strategii eficiente de management al dăunătorilor care sunt atât ecologice, cât și viabile economic. 

 

Prin parteneriate și colaborări strategice, Bayer continuă să evolueze în domeniul controlului biologic, explorând noi căi de eficientizare, scalabilitate și compatibilitate cu strategiile de management integrat al dăunătorilor (MID). Prin integrarea controlului biologic în programe holistice de protecție a culturilor, Bayer le oferă fermierilor posibilitatea de a obține producții optime, totodată reducând dependența acestora de produse chimice sintetice; reducând la minimum impactul agriculturii asupra mediului pentru a păstra sănătatea agroecosistemelor pe termen lung.

 

Introducere în biostimulatori

 

Produsele biostimulatoare de la Bayer sunt produse care susțin nutriția culturilor și sporesc reziliența la stres a plantelor. Aceste produse conțin substanțe organice și microorganisme care ajută la îmbunătățirea sănătății plantelor, cresc aportul desubstanțe hrănitoare și sporesc toleranța la stres. Spre deosebire de fertilizatorii convenționali, biostimulatorii nu furnizează direct nutrienți plantelor; în schimb, stimulează procesele fiziologice din interiorul plantelor, exploatând potențialul inerent al acestora pentru a se dezvolta în condiții de mediu problematice. Aceste ingrediente pot include hormoni de plante, aminoacizi, metaboliți microbieni și alți compuși bioactivi. Produsele biostimulatoare de la Bayer sunt concepute pentru a susține practici agricole durabile și a îmbunătăți producțiile agricole.

Dezvăluind secretele interacțiunilor dintre plantă și patogeni și decodificând căile de semnalizare complexe care reglează creșterea și dezvoltarea plantelor, Bayer a creat un portofoliu diversificat de produse biostimulatoare concepute pentru a optimiza performanța culturilor în diferite condiții de mediu.

 

Prin teste în teren și colaborări ample cu instituții de cercetare de renume, Bayer deschide calea către dezvoltarea de formule de biostimulatori inovatoare adaptate pentru a îndeplini nevoile fluctuante ale agriculturii moderne. Prin integrarea biostimulatorilor în practici durabile de management al culturilor, Bayer le acordă fermierilor posibilitatea de a maximiza producția, de a reduce costurile de producție și de a atenua efectele adverse ale unor factori de stres abiotici precum seceta, căldura sau salinitatea.

 

Parteneriate și colaborări

  • Acces la expertiză: Colaborările îi permit companiei Bayer să aibă acces la expertiză și la cunoștințe din surse diferite, inclusiv instituții academice, organizații de cercetare și alte părți ale industriei. Aceasta permite exploatarea progreselor științifice și a tehnologiilor revoluționare în cercetarea și dezvoltarea biologică.
  • Accelerarea inovării: Prin parteneriatele încheiate cu părți interesate externe, Bayer poate accelera ritmul inovării în domeniul produselor biologice. Eforturile de colaborare facilitează schimbul de idei, resurse și tehnologii, ceea ce duce la o dezvoltare rapidă a unor noi soluții biologice, având în vedere ritmul accelerat al evoluției provocărilor agricole.
  • Extinderea capacităților de cercetare și dezvoltare: Colaborarea îi permite companiei Bayer să își extindă capacitățile de cercetare și dezvoltare (CD) dincolo de expertiza sa internă. Prin atragerea de resurse și talente alături de parteneri, Bayer poate aborda probleme biologice complexe într-un mod mai eficient și poate explora noi direcții de inovare.
  • Accesul și distribuția pe piață: Prin parteneriatele cu alte companii sau organizații, Bayer are acces la noi piețe și canale de distribuție pentru produsele sale biologice. Aceasta îi permite companiei Bayer să acopere o clientelă mai amplă și să sporească gradul de adoptare a soluțiilor sale biologice la scară globală.
  • Riscuri comune: Asocierile prin colaborare ajută Bayer să atenueze riscurile asociate investițiilor în CD și dezvoltării de produse. Prin partajarea resurselor, a costurilor și a riscurilor cu partenerii, Bayer poate să deruleze proiecte ambițioase și să exploreze oportunități cu risc ridicat și randament mare în domeniul produselor biologice.

 

Printre exemplele concrete de colaborare, parteneriate și acțiuni de inovare inițiate de Bayer Crop Science în domeniul produselor biologice se numără:

 

  • Parteneriate strategice: Bayer colaborează cu instituții academice, organizații de cercetare și companii de biotehnologie prestigioase pentru a realiza progrese în cercetare în domenii precum tehnologia microbiană, genetica plantelor și bioinformatică. Spre exemplu, Bayer a stabilit parteneriate cu universități și institute de cercetare pentru a studia interacțiunile dintre plante și agenți patogeni benefici, ceea ce a culminat cu dezvoltarea de noi formule de biostimulatori.

 

De ex.: GingGo și Kimitec

 

  • Colaborări: Bayer a achiziționat companii de biotehnologie specializate în soluții biologice pentru agricultură, precum tratamente biologice pentru semințe, biopesticide și produse pentru sănătatea solului. Aceste achiziții consolidează portofoliul de produse biologice al Bayer și îmbunătățesc capacitățile sale în agricultura durabilă. În plus, Bayer se asociază cu start-up-uri și incubatoare tehnologice pentru a identifica și a susține soluții inovatoare în domeniul produselor biologice.

 

De ex.: Start-up-uri, companii producătoare de semințe, institute de cercetare

 

  • Inițiativele de inovare: Bayer se implică în inițiative de inovare, precum hackathon-uri, provocări de inovație și platforme de colaborare pentru a încuraja co-creația cu părți interesate externe. Aceste inițiative îi permit companiei Bayer să valorifice creativitatea și expertiza unui ecosistem mai amplu de inovatori și antreprenori, stimulând inovarea revoluționară în agricultura biologică.

 

De ex.: Vynyty Press, VYNYTY Citrus, Ambition Aktivator și Complete, Microsoft Azure TBC