Ambalajul produsului

Insecticide

Sivanto® Energy 85 EC

Insecticid foliar pentru combaterea dăunătorilor la rapiță și muștar

Substanțe active:

10 g/L deltametrin

75 g/l flupiradifuron

Contact icon

Contactați un expert

Sivanto® Energy 85 EC este un produs insecticid ce acţionează prin contact şi ingestie asupra insectelor dăunătoare atât în stadiul de larve, cât şi ca adulţi. Produsul are o activitate sistemică şi de lungă durată în plante, fiind eficace în combaterea unei game largi de insecte, în special insecte cu aparatul bucal pentru înţepat şi supt. Sivanto® Energy 85 EC conţine o combinație de două substanțe active: deltametrin, un piretroid de sinteză și nouă substanţă activă flupiradifuron, aparţinând clasei chimice butenolide. Efectul asupra insectelor se manifesta prin perturbarea ireversibilă a funcţiilor vitale ale centrilor lor nervoşi, efect ce conduce la încetarea hrănirii (după 1-2 ore) şi în final la moartea lor.

CulturăDăunătorDoză
Rapiţă (de toamnă și primavără)Gărgărița tulpinilor de rapiţă (Ceutorhynchus napi), (Ceutorhynchus pallidactylus)0,75 l / ha (BBCH 30-49)
Rapiţă (de toamnă și primavără)Gărgărița tulpinilor de rapiţă (Ceutorhynchus obstrictus), Țânţarul silicvelor (Dasineura brassicae)0,50 l / ha (BBCH 71-79)
Rapiță, muștar (de toamnă și primăvară)Gândacul lucios (Meligethes aeneus)0,75 l / ha (BBCH 50-57)

Rapiță, muștar (de toamnă și primăvară): max 2 tratamente pe vegetație. Pentru combaterea Gărgăriței tulpinilor, pentru cultura de rapiță, se aplică un tratament în doză de 0,75l/ha de la începutul alungirii tulpinei până la începutul dezvoltării bobocilor florali (BBCH 30-39). Se poate reveni cu un tratament în doză de 0,5 l/ha, de la începutul până la sfârșitul dezvoltării silcivelor (BBCH 71-79). Interval minim între tratamente: 14 zile. Volum de soluție: 200-600/ha. Timp de pauză: 45 zile.

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă