Ambalajul produsului

Fungicide

Teldor® 500 SC

Fungicid cu acțiune de contact și local sistemică pentru combaterea putregaiului cenușiu la vița de vie, legume, căpșuni, flori ornamentale și a moniliozelor la sâmburoase

Substanțe active:

500 g/l fenhexamid

Contact icon

Contactați un expert

Teldor este un fungicid foarte eficient destinat combaterii putregaiului cenușiu la diferite culturi. Teldor are o acțiune preventivă de durată, împiedicând producerea infecțiilor și dezvoltarea ulterioară a miceliului în plantă. Teldor se fixează puternic la suprafața organelor tratate, formând un strat protector activ exact în locul de atac al ciupercii.

CulturăOrganism țintăDoză
Viţă de viePutregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea)1 l / ha
Cireş, vişin, prunMonilioze (Monilia spp.)0,8 l / ha
CăpşunPutregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea)2,4-4 l / ha
Tomate spații protejatePutregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)1,2 l / ha (0,12%)
Castraveți spații protejatePutregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea)0,8 l / ha (0,08%)
Crizanteme, lalelePutregaiul cenușiu (Botrytis spp.)0,8 l / ha (0,08%)

Viţă de vie: 0,8-1 l/ha în funcție de presiunea de infecție, pentru 1-2 tratamente preventive în următoarele faze: scuturarea florilor, înaintea compactării ciorchinelui și la intrarea în pârgă. În condiții de presiune mare de infecție, se va utiliza doza mărită precedată de un desfrunzit parțial. Timp de pauză: 7 zile la strugurii de masă și 14 zile la strugurii pentru vin. Nu are efecte negative asupra fermentației alcoolice și malolactice. Cireş, vişin, prun: 0,08% (0,8 l/ha) pentru combaterea moniliozelor. Se efectuează 1-2 tratamente preventive. Primele tratamente (buton roz-scuturarea petalelor) combat Monilia laxa, care se manifestă în principal pe lăstari și flori, iar următoarele combat în plus Monilia fructigena și au ca scop prevenirea atacului pe fructe. Tratamentele se repetă la 10-14 zile, în alternanță cu alte produse. Timp de pauză: 1-3 zile. Căpşun: se recomandă a se efectua 2-3 tratamente la doza de 1,5 l/ha (0,15%), primul la începutul înfloririi, iar următoarele după fiecare recoltare a fructelor. Se utilizează 1000 l soluție/ha. Timp de pauză: 1-3 zile. Tomate, castraveţi solarii: 1-2 tratamente la doza de 0,8 l/ha, la avertizare sau la apariția primelor simptome de boală în perioada de creștere a fructelor. Volum de soluție: 600- 1000 l/ha. Timp de pauză: 1-3 zile. Lalele, crizanteme: 0,8 l/ha. Se efectuează 2-3 tratamente la avertizare. Volum de soluție: 400 l/ha. La tratamentul bulboaselor se adaugă adeziv în soluția de stropit.

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă