Ambalajul produsului

Erbicide

Sekator® Progress OD

Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor din culturile de grâu, orz, orzoaică de primăvară

Substanțe active:

100 g/l amidosulfuron

25 g/l iodosulfuron-metil-Na

250 g/l mefenpyr-dietil

Contact icon

Contactați un expert

Sekator® Progress este un erbicid cu preluare foliară rapidă în primele 2 ore de la aplicare, urmată de translocarea sistemică în întreaga plantă. Temperaturile scăzute (4-5°C) înainte sau după aplicare nu reduc eficiența produsului. Formularea de dispersie în ulei mărește aderența și viteza de penetrare în frunze, Sekator® nefiind spălat de precipitațiile care survin după mai mult de 2 ore de la aplicare. Formularea modernă OD asigură retenția mai bună pe suprafața frunzei, acoperirea superioară a frunzei și preluarea rapidă în plantă. Sekator® penetrează mai ușor bariera constituită de stratul ceros al frunzei datorită utilizării eficiente a căilor de absorbție capilară.

CulturăOrganism țintăDoză
Grâu, orz, orzoaică de primăvarăBuruieni dicotiledonate anuale şi perene0,1-0,15 l / ha
  • Buruieni combătute la doza de 0,1 l/ha (buruieni în faza de 2-4 frunze): știr (Amaranthus retroflexus), scânteiuța (Anagallis arvensis), mușețelul câinelui (Anthemis arvensis), lobodă (Atriplex patula), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), spanac sălbatic (Chenopodium album), lungurica (Galeopsis tetrahit), busuiocul de câmp (Galinsoga ciliata), turița (Galium aparine), mușețel (Matricaria chamomilla), nu-mă-uita (Myosotis arvensis), macul roșu de câmp (Papaver rhoeas), troscot (Polygonum aviculare), hrișcă urcătoare (Polygonum convolvulus), ardeiul broaștei (Polygonum persicaria), piciorul cocoșului (Ranunculus arvensis), ridiche sălbatică (Raphanus raphanistrum), măcriș (Rumex spp.), muștarul sălbatic (Sinapis arvense), rocoina (Stellaria media), pungulița (Thlaspi arvense).

  • Buruieni combătute suplimentar la doza de 0,15 l/ha (buruieni în faza de 2-4 frunze): Iarba pârloagelor (Ambrosia artemisiifolia), pălămidă, max. 10 cm (Cirsium arvense), voinicică (Descurainia sophia), susai (Sonchus arvensis), *samulastra de rapiță, samulastra de floarea-soarelui.

  • *Excepţie pentru samulastra din hibrizi de floarea-soarelui şi rapiţă rezistenţi la erbicidele inhibitoare ale enzimei ALS (tribenuron, tifensulfuron, imazamox).

Sekator Progress se utilizează pentru combaterea buruienilor din culturile de grâu, orz și orzoaică de primăvară. Doza de 0,1 l/ha se aplică atunci când infestarea cu buruieni nu este puternică. Doza de 0,15 l/ha se utilizează la infestări puternice, precum și împotriva buruienilor dificil de combătut. Tratamentul se efectuează primăvara în postemergență, faza optimă a buruienilor fiind cea de 2-3 frunze. Intervalul optim este între începutul și sfârșitul înfrățirii, dar Sekator poate fi aplicat până la apariția frunzei stindard fără efecte fitotoxice asupra culturii. Volumul de soluție este de 200-400 l/ha. La prepararea soluției, flacoanele se agită bine înainte de golirea în rezervorul instalației de stropit. Atenţie! Nu se va utiliza Sekator Progress la cultura de OVĂZ (nu este selectiv la ovăz).

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă