Ambalajul produsului

Erbicide

Conviso One 80 OD

Erbicid postemergent pentru controlul buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale din cultura de sfeclă de zahăr tolerantă la acest erbicid

Substanțe active:

50 g/l foramsulfuron

30 g/l tiencarbazon-metil

Contact icon

Contactați un expert

Convinso® One este un erbicid utilizat pentru controlul în postemergenţă al buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale din cultura de sfeclă pentru zahăr (varietățile tolerante la erbicide inhibitoare ALS). Produsul conţine substanţele active foramsulfuron (sulfoniluree) şi tiencarbazon-metil (sulfonilamino-carbonil-triazolinonă). Cele două substanţe active prezintă o sistemie completă, fiind preluate imediat de buruieni şi transportate în întreaga plantă: în rădăcini sau rizomi, în meristeme şi în frunze. Acţiunea este mai puternică în zonele apicale de creştere. Cele două substanţe active inhibă activitatea enzimei acetolactat sintază, enzima responsabilă pentru producerea de proteine la nivel celular. Simptomele vizibile ale erbicidării postemergente sunt îngălbenirea frunzelor şi dispariţia progresivă a buruienilor.

CulturăOrganism țintăDoză
Hibizi de sfeclă pentru zahăr toleranți la acest erbicidBuruieni dicotiledonate anuale și unele monocotiledonate anuale1 L / ha o singură aplicare sau 2 aplicări de 0,5 l/ha
  • Utilizat pentru controlul în postemergenţă al buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale din cultura de sfeclă pentru zahăr (varietățile tolerante la erbicide inhibitoare ALS), cum ar fi: Amaranthus retroflexus, Chenopodium spp., Cuscuta campestris, Fumaria officinalis, Galium aparine, Lamium purpureum, Matricaria chamomilla, Polygonum spp., Papaver rhoeas, Solanum nigrum, Stellaria media, Viola arvensis, Thlaspi arvense, Echinochloa crus-galli, Lolium spp., Alopecurus myosuroides, Panicum miliaceum, Poa annua.

CONVISO® ONE se aplică la cultura de sfeclă de zahăr, varietățile tolerante la acest erbicid (tehnologia CONVISO SMART), varietăți semnalizate ca atare, în următoarele doze: • 1,0 l/ha, un tratament pe an (primăvara). Tratamentul se efectuează postemergent, în intervalul BBCH10-18 al sfeclei (de la prima frunză vizibilă până la 8 frunze), iar buruienile nu au depășit stadiul BBCH14 (2-4 frunze); • 0,5 l/ha, maxim 2 tratamente pe an. Tratamentul 1 se efectuează postemergent (primăvara), în intervalul BBCH10-14 (de la prima frunză vizibilă până la 4 frunze); tratamentul 2 se efectuează în intervalul BBCH12-18 al sfeclei (de la 2 frunze până la 8 frunze). Buruienile nu trebuie să depășească stadiul de 2-4 frunze; interval între cele două tratamente 10 - 14 zile. Cantitatea de soluţie: 200-300 l apă/ha.

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă