Fungicide

Luna® Experience 400 SC

Fungicid pentru combaterea bolilor la măr, păr, sâmburoase, vița de vie, varză, praz, morcov

Substanțe active:

200 g/l fluopiram

200 g/l tebuconazol

Documente

Noua substanță activă fluopiram are proprietăți sistemice și translaminare, fiind foarte eficace asupra unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. Tebuconazolul are acțiune sistemică și prezintă proprietăți preventive, curative și uneori eradicative, care conferă un spectru larg de activitate. Sunt protejate frunzele, lăstarii, florile și organele fructifere.

CulturăOrganism țintăDoză
Măr, păr
Rapăn (Venturia inaequalis), făinare (Podosphaera leucotricha), boli de depozit (ex. Gleosporium spp., Penicilium expansum, Monilia fructigena, Botrytis cinerea)
0,75 L / ha
Prun, cireș, vișin, cais, piersic, nectarin
Monilioze (Monilinia laxa și Monilinia fructigena)
Pătarea roşie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum)
0,5 L / ha
Vița de vie
Făinare (Uncinula necator)
0,375 L / ha
Varză
Alternaria brassicae, Mycosphaerella brassicicola
0,9 L / ha
Praz
Alternaria porri, Puccinia allii
1 L / ha
Morcov
Alternaria dauci, Erysiphe heraclei
0,75 L / ha

Măr, păr: se efectuează 1 tratament pe sezon, la avertizare, începând cu faza de butoni florali vizibili, dar închiși, până la faza de coacere a fructelor pentru consum (0,75 l/ha în 1000-1500 l apă sau 250 ml produs comercial/mch*/ha). Timp de pauză: 14 zile.
(*mch = metru înălțime coroană; 250 ml x 3 m = 750 ml produs comercial/ha)
Prun, cireș, vișin, cais, piersic, nectarin: 0,5 l/ha în 1000 l apă sau 200 ml produs comercial/mch**/ha. Se efectuează 1 tratament pe sezon, începând cu faza de buton alb (BBCH-59) până în faza de fructe coapte pentru recoltare. Timp de pauză: 7 zile.
Vița de vie: se recomandă a se utiliza pentru max. 2 tratamente efectuate atât înainte, cât și după înflorit (de la inflorescențe vizibile BBCH 53 până la înmuierea boabelor BBCH 85). Interval minim între tratamente: 12 zile. Timp de pauză: 35 zile. Cantitatea de soluție este de 800-1000 l/ha. Tratamentul nu influențează procesul de vinificație și calitatea vinului.
Varză: se recomandă a se utiliza pentru 1 tratament pe sezon, de la începutul formării căpățânii (BBCH 40) până la formarea completă a căpățânii (BBCH 49). Timpul de pauză: 21 zile. Cantitate de soluție: 300-800 l/ha.
Praz: se recomandă a se utiliza pentru 1 tratament pe sezon, de la începutul îngroșării frunzelor bazale (BBCH 40) până la atingerea lungimii și diametrului specifice varietății (BBCH 49). Timpul de pauză: 21 zile. Cantitatea de soluție utilizată este de 200-700 l/ha.
Morcov: se recomandă a se utiliza pentru cel mult 2 tratamente efectuate de la începerea extinderii rădăcinilor (BBCH 40) până când rădăcina a ajuns la dimensiunea și forma specifică varietății (BBCH 49). Intervalul minim între tratamente este de 14 zile, iar timpul de pauză 14 zile. Cantitatea de soluție utilizată este de 200-800 l/ha.

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.

În caz de urgență: sunați imediat medicul sau la Spitalul Clinic de Urgență București, Calea Floreasca nr. 8, sector 1, București; telefon de urgență: 021 112 (apelabil 24 h/7 zile); tel.: 021 599 2300, email: ati_2@urgentafloreasca.ro, informații la http://www.urgentafloreasca.ro/#!/Ati2 sau +1 (760) 476-3964 (apelabil 24 h/7 zile), nivel global.