Erbicide

Merlin® Flexx

Erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale din cultura porumbului cu utilizare preemergentă și postemergentă timpurie

Substanțe active:

240 g/l isoxaflutol

240 g/l ciprosulfamidă (safener)

Contact icon

Contactați un expert

Merlin® Flexx este un erbicid sistemic cu absorbție prin rădăcini și frunze și translocare rapidă în plantă. Prezintă un efect de albire a plantulelor în cursul germinației și a buruienilor deja răsărite. Tehnologia unică de control sincronizat al buruienilor constă în capacitatea de reactivare, care îi permite să fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmează după o perioadă fără precipitații, controlând astfel buruienile ce pot răsări în această perioadă. Efectul se menține pe o perioadă de 6-8 săptămâni. Merlin® Flexx este fixat de coloizii solului și este mobil în stratul superficial al acestuia. Nu are acțiune peliculară, nu este volatil și nu este degradat ușor prin acțiunea razelor solare. Tehnologia safener face ca Merlin® Flexx să poată fi aplicat pe orice tip de sol și totodată îl face compatibil cu hibrizii de porumb cultivați în prezent, la utilizare atât în preemergență, cât și în postemergență precoce. Safenerul îmbunătățește esențial capacitatea plantei de cultură de a rezista la acțiunea erbicidului. Suplimentar, safenerul ciprosulfamidă utilizat în cultura de porumb a dovedit că poate îmbunătăți creșterea și dezvoltarea rădăcinilor, vigoarea culturii și starea ei fitosanitară.

CulturăOrganism țintăDoză
PorumbBuruieni dicotiledonate şi monocotiledonate anuale0,3-0,41 l / ha preemergent
PorumbBuruieni dicotiledonate şi monocotiledonate anuale0,41 l / ha postemergent timpuriu
  • Buruieni dicotiledonate: teișor (Abutilon theophrasti), știr (Amaranthus retroflexus), ambrozia (Ambrosia elatior), scânteiuță (Anagalis arvensis), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), spanac sălbatic (Chenopodium album), ciumăfaia (Datura spp), Galinsoga parviflora, fumăriță (Fumaria officinalis), sugel (Lamium spp.), mușețel (Matricaria chamomilla), ardeiul broaștei (Polygonum persicaria), troscot (Polygonum aviculare), iarba roșie (Polygonum lapathifolium), iarba grasă (Portulaca oleracea), muștar sălbatic (Sinapis arvensis), zârnă (Solanum nigrum), rocoină (Stellaria media), punguliță (Thlaspi arvense), ventrilică (Veronica persica), trei frați pătați (Viola arvensis), cornuți - buruiană la 2-4 frunze, aplicare postemergentă (Xanthium strumarium).

  • Buruieni monocotiledonate: meișor (Digitaria sanguinalis), iarba bărboasă (Echinochloa crus-galli), mohor (Setaria glauca), costrei din sămânță (Sorghum halepense).

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă