Ambalajul produsului

Erbicide

Laudis® OD 66

Erbicid postemergent pentru combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale din culturile de porumb

Substanțe active:

44 g/l tembotrione

22 g/l isoxadifen-etil (safener)

Contact icon

Contactați un expert

Laudis® OD 66 este un erbicid de tip foliar ce conține substanța activă tembotrione dintr-o nouă grupă chimică. Absorbția în plantă este rapidă, la maximum o oră de la aplicare. Prezintă dublă acțiune sistemică, fiind distribuit ascendent și descendent în toate organele, până la punctele de creștere. Simptomul specific de albire a țesuturilor este vizibil la 3-5 zile după aplicare, urmat de necrozarea buruienilor în circa 2 săptămâni după erbicidare. Formularea OD mărește aderența și capacitatea de pătrundere în plantă.

CulturăOrganism țintăDoză
PorumbBuruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale - 1 aplicare/an2-2,25 l / ha
PorumbBuruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale - 2 aplicări/an (cu un interval de 7-14 zile intre tratamente)1,15 l / ha
  • Principalele buruieni dicotiledonate combătute: știr (Amaranthus spp.), iarba pârloagelor (Ambrosia spp.), lobodă (Atriplex spp.), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), spanac sălbatic (Chenopodium spp.), albăstriță (Centaurea cyanus), ciumăfaie (Datura stramonium), lungurică (Galeopsis tetrahit), busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora), sugel puturos (Lamium spp.), poligonacee (Polygonum spp.), ridiche sălbatică (Raphanus raphanistrum), muștar sălbatic (Sinapis arvensis), zârnă (Solanum nigrum), rocoină (Stellaria media), punguliță (Thlaspi arvense), cornuți (Xanthium strumarium), trepădătoare (Mercurialis annua).

  • Principalele buruieni monocotiledonate combătute: meișor (Digitaria sanguinalis), iarbă bărboasă (Echinochloa crusgalli), mohor (Setaria spp.), Eriochloa villosa.

Laudis se aplică în postemergență pentru controlul buruienilor dicotile și monocotile anuale, începând din stadiul de 2 frunze până în stadiul de 8 frunze al culturii de porumb. Doza de aplicare este de 2-2,25 l/ha (o singură aplicare/an) sau 1,15 l/ha (2 aplicări secvențiale/an) cu un interval de 7- 14 zile între tratamente, în funcție de gradul și spectrul de infestare cu buruieni. Momentul optim de aplicare în relație cu dezvoltarea buruienilor este atunci când dicotiledonatele sunt în faza de 2-4 frunze, iar monocotiledonatele anuale până la începutul înfrățitului. Volumul de soluție recomandat: 200-400 l/ha. Laudis OD 66 prezintă o excelentă toleranţă faţă de cultura porumbului pentru boabe, siloz, porumb zaharat și de floricele.

Citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă