Vă mulțumim că ați fost alături de noi la Bayer Expert Forum CEREALE PĂIOASE! Toate întrebările au fost adresate experților Bayer și au primit răspuns. Puteți vedea mai jos toate intrebarile primite.
1. Cand o sa vedem noile fungicide pe piata din Romania?
Imediat ce noile produse vor trece de faza de omologare și testare, acestea vor aparea în portofoliul nostru. Sperăm că anul viitor vom avea deja lansări pentru cea mai mare parte dintre noile produse.

2. Erbicidul Sekator si fungicidul Nativo sunt doua produse de succes ale firmei Bayer si pe care le folosesc de foarte multi ani.Exista insa cazuri cand se vad efecte de arsuri ,pentru ca nu putem vorbi de fitotoxicitate,desi la Sekator,anul trecut,pe seceta crunta,unele suprafete au suferit.Va rugam sa precizati mai exact in prospecte,conditiile optime de aplicare(fenofaza,conditii climatice,fertilizare concomitenta foliara,fertilizare cu azot etc,).
Condițiile meteorologice de anul trecut au fost unele extreme pentru culturile de cereale păioase, condiții cu care nu ne-am mai întâlnit până acum în practică. Pentru zona de est a tării a fost cea mai mare secetă din istorie. Aceste fenomene nu pot fi anticipate, le considerăm excepții, iar din acest motiv nu am făcut până acum recomandări bazate pe aceste condiții specifice.

3. Ce facem cu erbicidatul daca se anunta iar diferente mari de temperaturi intre zi-noapte. Si cu tratamentele in general
În cazul în care apar amplitudini mari de temperatură de la zi la noapte după momentul aplicării produselor fitosanitare, translocarea acestora în interiorul plantelor se poate produce cu intermitență datorită vitezei diferite cu care seva brută și cea elaborate circulă în interiorul plantelor la temperaturi diferite. În acest mod, temperaturile foarte scăzute pot produce blocaje de translocare și acumulări de produse fitosanitare la nivelul anumitor tesuturi ale plantelor. Stagnarea îndelungată a substanțelor active concentrate la nivelul tesuturilor poate produce daune locale, însă, în marea majoritate a cazurilor, aceste daune sunt reversibile, plantele reușind să recupereze si să își refacă tesuturile afectate în perioada de după tratament.

4. La fel ca si anul trecut si in acest an ptr produsul ADENGO ramane intrebarea:ce faceti ptr a stopa promovarea si vanzarea ilegala a acestuia de provenienta Ucraina,Rusia la preturi mult sub media pietei??
Compania Bayer Romania informează prin intermediul echipei de vânzări din teren care sunt sursele licite de achiziție . Recomandăm achiziția produselor BAYER cu etichetă în limba română din rețeaua de distributori autorizați. Dacă există îndoieli în privința unui produs marca Bayer, putem să oferim informatii pentru identificarea originii. Pentru reducerea și eliminarea acțiunilor de contrafacere, avem o activitate susținută la nivelul Asociației Industriei de Protecția Plantelor din Romania (AIPROM) care împreună cu Poliția Română desfașoară proiectul SCUT (https://www.aiprom.ro/proiecte/scut ). Proiectul SCUT are ca misiune reducerea contrafacerii produselor de protecția plantelor și implicit comerțul acestora. Nu ezitați să informați Poliția sau să ne contactați în situația în care sesizați o activitate ilegală cu produse de protecția plantelor.

5. Bună ziua! Pesticide omologate pentru administrarea cu drona aveți? A se avea în vedere cantitatea mică de apă cu care se face amestecul.
În prezent nu avem formulări specifice concepute pentru a fi aplicate cu ajutorul unei drone. Anumite formulări disponibile pe piață ar putea fi utilizate tehnic de către drone, cu toate acestea sunt necesare teste și validări suplimentare.

Drepturi de autor © Bayer AG