1. Cum va arăta schema de tratamente după retragerea tebuconazolului? Cu ce va fi înlocuit? Ce are Bayer pregătit ca soluții?

Anul 2022 este sigur pentru tebuconazol. Avem inovații solide pregătite pentru protecția culturilor de cereale păioase pe întreaga perioadă de vegetație, iar produse precum Input, Cayunis si Nativo Forte vor reprezenta viitorul în ceea ce privește soluțiile Bayer în materie de fungicide. Sunt doar câteva exemple din gama de produse pe care o vom aduce ca răspuns la ieșirea tebuconazolului din piața europeană, produse deja testate în condiții locale.

2. Care este momentul optim de aplicare a tratamentului împotriva Fusarium?

Fusarium este un patogen influențat de condițiile climatice (vreme caldă și umiditate). Pentru a avea un efect optim și pentru a conserva calitatea recoltei, recomandăm aplicarea tratamentului de la momentul înspicării culturii până la începutul înfloririi.

3. Este necesară aplicarea unui fungicid foliar în toamnă la cultura de grâu?

Aplicarea unui fungicid în perioada de toamnă este strâns legată de condițiile climatice, de stadiul de dezvoltare al culturii și de prezența bolilor. Soluțiile trebuie personalizate în urma analizării cu atenție a fiecărei parcele sau sole. Se pot face tratamente și din toamnă, deoarece, în contextual climatic din prezent, când avem ierni blânde și toamne lungi, apar boli. Recomandăm prin urmare aplicarea unui fungicid în toamnă unde este necesar.


Drepturi de autor © Bayer AG